/


Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden..


   


etherische oliŽn
A-B
C-D
E-F-G
H-I-J
K
L
M-N
O-P-R
ROOS
S-T
Setjes
U-V-W-Z
biologisch
toepassingen

Attars
blends


aromatherapie
mengsels
tincturen
insecten verdrijven
aanbiedingbasis oliŽn
A-G
Ayurvedische oliŽn
H-P
maceraten
NEEM
R-Z
vetten
toepassingen

hydrolaten
gels
zalven - crŤmes
recepten

zepen
Aleppo zepen
informatie Aleppozeep


huidverzorging
Safi Dode Zee
Edom Dode Zee
Edom aanbieding
Neutral Dode Zee
Mineral RŁgener Krijt
Tea Tree verzorging
Duindoorn verzorging
Rozenbottel verzorging
Cocos huidverzorging
Weinlaub voetverzorging

handcrŤmes
voetverzorging
shampoos
probeersetjes


Sheabutterproducten

massage oliŽn
huidoliŽn

grondstoffen - verpakkingen


bad-sauna
Dode zee
badzout en sauna-oliŽn
RŁgener krijtvolg Anthťmis op


   
AROMATHERAPIE
zo oud als de mensheid


Al ruim 3000 jaar v.Chr. wisten de Chinezen dat vluchtige oliŽn, die in alle planten en bomen voorkomen, geneeskrachtige eigenschappen kunnen bezitten. De kennis over deze essentiŽle, aromatische of etherische oliŽn verspreidde zich vanuit China naar landen als India, PerziŽ en vooral Egypte. De Egyptenaren waren ware meesters in het toepassen van aromatische oliŽn voor godsdienstige en geneeskundige doeleinden. Van heinde en ver kwamen artsen naar Egypte om deze aromatische geneeskunde te leren. Ook de bekende Romeinse badcultuur maakte veelvuldig gebruik van essentiŽle oliŽn. Heden worden etherische oliŽn niet alleen in de aromatherapie toegepast maar ook op grote schaal gebruikt als smaak- en geurstoffen in voedsel en dranken. Ook worden de oliŽn gebruikt in grondstoffen voor de lak- en verfindustrie
Aromatherapie gebruikt etherische olie, essentiŽle olie of aromatische olie. Lavendel bij slapeloosheid, stress, brandwonden en insectensteken. Tea Tree bij candiasis en EssentiŽle olie, etherische olie of aromatische olie zijn drie verschillende benamingen voor de vluchtige olie die in iedere plant en boom aanwezig is. Etherisch, vluchtig is ťťn van de eigenschappen van de olie. Essentieel, noodzakelijk, omdat bij een tekort de plant sterft. Aromatisch, omdat de kenmerkende geur van een plant te danken is aan de etherische olie. Soms zit de olie in de bloemen, zoals bij rozen in de blaadjes. Soms in de vrucht, zoals bij de sinaasappel in de schil. Maar ook in andere delen van de plant zoals bijv. in de zaden, bladeren, stengel, wortel of hout komen etherische oliŽn voor. Het doel van deze oliŽn is onder andere het aanlokken van insecten of het verdrijven van parasieten.
Voor het destilleren van een paar druppels aromatische olie zijn grote hoeveelheden kruiden, bladeren, vruchten of bloemen nodig. Als voorbeeld: voor het produceren van 1 liter Citroenolie 1500-3000 citroenen, voor 1 liter Lavendelolie 100 kilo bloemen en voor 1 liter Tijmolie maar liefst 400 kilo. Daarom kan een goede kwaliteit nooit erg goedkoop zijn.
Ons assortiment omvat vele honderden oliŽn van een uitstekende therapeutische kwaliteit voor een betaalbare prijs. Als extra service leveren wij bij bijna iedere etherische olie een uitgebreide beschrijving.
Sinds kort is op de site van meeste oliŽn een chemische analyse beschikbaar zodat u zichzelf van onze kwaliteit kunt overtuigen.


* De informatie over de werking van deze oliŽn is afkomstig uit de soms al duizenden jaren oude toepassingen in de aromatherapie, de publicaties van therapeuten, homeopatische artsen, wetenschappelijke onderzoeken en tips van gebruikers.
Anthemis Aromatherapie doet echter geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor
informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geŽvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.aroma.htm - laatste wijziging zondag 28 oktober 2018

   
volg Anthťmis op


vetzuren
receptenoliŽn zoeken op
Nederlandse naam
botanische naamEdom huidverzorging

aanbiedingmassage oliŽn

massage oliŽn zonder synthetische toevoegingen
aanbieding
Rio de Coco huidverzorging met Cocosolieaanbieding
Rosa Mosqueta huidverzorging droge, gevoelige huid

copyright Anthťmis aromatherapie - Oosterstreek / alle rechten voorbehouden - info@anthemis.nl